Dincolo de naștere și moarte

“O, descendent a lui Bharata, cel care sălășluiește în acest corp este etern și nu poate fi ucis niciodată. De aceea nu trebuie să te întristezi pentru nicio ființă. “(Bhagavad-Gita 2.30)

Primul pas pe calea realizării de sine este de a înțelege că identitatea fiecăruia dintre noi este diferită de trup: “Eu nu sunt acest corp, ci sunt suflet spiritual”. Aceasta este realizarea esențială pentru orice persoană care dorește transcenderea morții și atingerea lumii spirituale.

Sufletul spiritual este dincolo de combinația elementelor materiale, iar simptomul său este conștiința.

Conștiința nu poate fi negată. Un corp fără conștiință este mort. Din momentul în care conștiința părăsește corpul, gura nu va mai vorbi, ochii nu vor mai vedea și urechile nu vor mai auzi. Chiar și un copil poate înțelege acest fapt. Conștiința este absolut necesară pentru ca un corp să fie viu. Ce este această conștiință ?
La această întrebare și nu numai se răspunde mai pe larg în această mică dar foarte profundă carte, care ne dezvăluie realitatea din spatele existenței noastre cotidiene în această lume.

Informații suplimentare 

Greutate: 70 g

Dimensiuni: 11 × 18 ×  0.5 cm

Autor: Bazat pe învățăturile Grației Sale Divine A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

ISBN: 978-917769-2881

Data publicației: 2021

Publicația: Bhaktivedanta Book Trust

Specificații: 58 de pagini

Pentru a intra în posesia acestei cărți sau dacă doriți să aflați mai multe despre noi ne puteți contacta la detaliile din secțiunea  Contact.

Leave a Reply