Albert Einstein

„Când citesc Bhagavad-Gītā reflectând la cum Dumnezeu a creat universul, tot restul mi se pare a fi superfluu.”

 

 

Mohandas K. Gandhi

„Când mă năpădesc îndoielile, când deziluziile mă privesc drept în ochi și nu văd nicio rază de speranță la orizont, mă îndrept spre Bhagavad-Gītā și găsesc un verset care mă liniștește; și imediat încep să zâmbesc în mijlocul necazului care m-a copleșit. Cei care meditează asupra Gītei vor obține o bucurie și un nou sens în fiecare zi.”

 

 

Will Smith

Actorul de la Hollywood a declarat: „Am parcurs cam 90% din Bhagavad-Gītā… Simt cum se trezește acel „Arjuna” din interiorul meu.”

 

 

Aldous Huxley

Scriitorul englez a caracterizat Gītā cu următoarele cuvinte Cea mai sistematică afirmație a evoluției spirituale care înzestrează umanitatea cu o reală valoare. ” De asemenea i sa părut că: „Bhagavad-Gītā este una dintre cele mai clare și cuprinzătoare rezumate ale filozofiei perene care au fost vreodată dezvăluite; prin urmare valoarea ei inestimabilă nu este relevantă doar pentru India ci pentru întreaga umanitate.”

 

 

Jawaharlal Nehru

„Bhagavad-Gītā se preocupă în esență de fundația spirituală a existenței umane. Este o chemare la acțiune în vederea îndeplinirii obligațiilor și datoriilor vieții; în același timp luând în considerare și natura spirituală împreună cu mai marele scop al universului.”

 

Herman Hesse

„Minunăția Bhagavad-Gītei constă în frumusețea revelației sale asupra înțelepciunii vieții care îngăduie filozofiei să înflorească mai apou în religie.”

 

 

Sunita Williams

Sunita Williams este prima femeie astronaut de origine americană care deține recordul pentru cel mai lung zbor spațial de o persoană  realizat de o femeie, în tot acest timp a avut la ea două cărți: Bhagavad-Gītā și Upanișadele. În timpul relatării sale despre călătoria ei în spațiul cosmic ea a menționat următoarele:  „Ce regăsim în aceste scrieri sunt lucruri spirituale care ne fac să reflectăm la noi înșine, viață și lumea din jur; văzându-le cu alți ochi. Mi s-a părut o ocazie potrivită să le am cu mine. ”

 

 

Wilhelm von Humboldt

„Este lucrul cel mai profund și sublm din ceea ce poate prezenta această lume. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a permis să trăiesc atât de mult ca să pot citi această carte.”

 

Carl Jung

„Asemănarea omului cu un copac răsturnat este o idee care era prezentă și în timpurile trecute.  Legătura cu această concepție Vedică este făcută de către Platon în a sa operă  Timaeus care afirmă următoarele: ‚Luați aminte noi nu suntem o plantă pământeană ci o plantă a împărăției cerurilor.’ Această corelație poate fi regăsită și în spusele lui Krișna din capitolul cincisprezece  al Bhagavad-Gītei.”

 

 

Rudolf Steiner

„Daca dorim să abordăm cu înțelegere deplină o asemenea creație sublimă cum este Bhagavad-Gītā, este necesar ca să ne acordăm sufletul pe frecvența ei.”